Een van de meest in het oog springende transport rages de afgelopen jaren is toch wel de elektrische fiets. We zien constant spotjes op TV van aanbieders. Mensen hebben het erover. Ik denk bovengemiddelde interesse in dit fenomeen in Nederland, ik woon een aantal maanden per jaar in Frankrijk en daar hebben ze het amper over de e-bike. Nederland is natuurlijk echt een fiets land. Wij hebben de infrastructuur om veelvuldig te kunnen fietsen overal naar toe. In andere landen ontbreekt dat vaak. Zelfs in Frankrijk en Spanje is het soms lastig voor fietsers. Om nog maar te zwijgen over Azië en Zuid-Amerika, daar is fietsen vaak een doodswens!

Enfin, ik zat eraan te denken om een e-bike te kopen voor mijn oma. Mijn oma is nog redelijk te been, maar kan wel wat hulp gebruiken. Een steuntje in de rug. Ik zat er dus aan te denken om voor haar 81ste verjaardag een e-bike te kopen. Om haar te helpen actief te blijven. Ze doet haar boodschappen nog zelf, maar af en toe is wel behelpen met tegenwind en zo. Dus de e-bike zou in dat opzicht veel steun bieden.


fietsen-blog.nl (2)

Jammer alleen dat e-bikes nog steeds zo duur zijn. Je zou verwachten een paar jaar na de introductie dat die fietsen een beetje afgeprijsd zouden zijn maar dat valt doorgaans vies tegen. Ik heb dus een paar avonden moeten zoeken op het internet naar een goede deal. Die vond ik uiteindelijk hier. Zo heb ik een voordelige e-bike kunnen bemachtigen voor oma. En wat fijn is, er bestaan tegenwoordig speciale elektrische fietsen voor senioren (bron). Het verschil is bijvoorbeeld een lager instap, omdat ouderen daar vaak nog moeite mee hebben om op dit fiets te komen. Uiteraard heb ik voor mijn oma een speciale senioren e-bike gekocht. Enfin het is even afwachten wat zij ervan vindt, maar dat bewaar ik voor een volgende blogpost.

E-bikes ideaal transportmiddel voor senioren
Getagd op: